Lektörsläsning – utveckla ditt skrivande!

Köp en lektörsläsning och utveckla ditt skrivande.

Är du osäker på hur bra ditt manus är egentligen? Beställ en lektörsläsning!

En lektörsläsning eller lektörsutlåtande är ett mycket bra sätt att få återkoppling både på ditt manus och dig som författare. Det ger dig en möjlighet att förbättra ditt manus och samtidigt utveckla dig själv som författare.

Varför ska jag köpa en lektörsläsning?

En lektörsläsning kan vara ett sätt att få återkoppling både på ditt manus och dig som författare. Det ger dig en möjlighet att förbättra ditt manus och samtidigt utveckla dig själv som författare.

En lektör läser ett manus och bedömer kvaliteten på både språk och berättarteknikens olika delar. Det är svårt att bedöma sin egen text och det gäller också för närstående som lätt ”läser in” en hel del mellan raderna. Du bör därför alltid innan sista omarbetningen överlämna ditt manus till en oberoende lektör som kan peka på styrkor och svagheter.

Frågor som kan komma upp är till exempel:

  • Är karaktärerna trovärdiga?
  • Består texten språkmässigt av vaga respektive överarbetade stycken?
  • Är miljöskildringarna målande?
  • Vilket/vilka perspektiv återfinns?
  • Har berättelsen en framåtrörelse?
  • Fungerar strukturen vad gäller dialoger och avsnittsmarkeringar?

Ett lektörsutlåtande kan vara första steget till vårt kompletta utgivningspaket, för dig som verkligen bestämt dig satsa på ditt boksläpp. Du får ditt skriftliga lektörsomdöme inom fyra veckor från det att vi registrerat betalningen.

Gör en intresseanmälan nu!