Guide till att göra din egen bok hos Nomen Förlag

Om du vill göra din egen bok har du verkligen hittat rätt. Vi på Nomen Förlag – Books on Demand.com har nämligen realiserat författardrömmar ända sedan 1998, vilket gör oss till en av Sveriges allra äldsta egenutgivartjänster. Anledningen till att vi fortfarande arbetar med detta är enkel – vi har hela tiden stått för kvalitet och hög servicenivå, något som uppskattas av de många kunder som valt att göra sin bok via oss.

I denna korta guide beskriver vi processen för att göra en bok hos oss, så att du – oavsett om du ger ut din första bok eller om du är en rutinerad egenutgivarräv – får en inblick i hela processen och hur den går till, från första kontakt till dess att du håller din färdiga bok i handen.

De första stegen till att göra sin egen bok

Kontakta oss genom att lämna en intresseanmälan. Det första steget blir att välja vilket paket som passar dig bäst. Vi har flera paket, bl.a. Startpaketet 20 (där bl.a. publicering och 20 böcker ingår), Startpaketet 100 (tryck av 100 böcker ingår) och Startpaketet Extra (för dig som vill satsa mer på din bokutgivning och få bästa pris – från 300 böcker och uppåt) och alla dessa har sina fördelar.

Vi hjälper dig välja det paket som passar just dig bäst utifrån dina individuella önskemål och förutsättningar, även om vårt Startpaket 100 förmodligen är det som passar de flesta bäst (då ingår 100 böcker). Dock passar Startpaketet 20 väldigt bra för dig som vill börja i en liten skala. Oavsett vilket alternativ du väljer så finns vi här för att svara på dina frågor.

Provtryck ingår alltid.

Om du verkligen ska satsa på din bok, då rekommenderar vi Startpaketet Extra. Vid större volymer kan vi förutom vår service och omhändertagandenivå erbjuda väldigt konkurrenskraftiga priser per bok – vilket i sin tur gör det lättare för dig att nå även kommersiella framgångar.

 • Det går snabbt och man möts med vänlighet och hjälpsamhet. Tacksam, att jag lämnade mina böcker här. Det kunde inte bli bättre…
  Läs mer…
  Lizzie Oxov

Ditt manus görs till en tryckbar bok

Efter att du godkänt offerten börjar arbetet med att göra om ditt manus till en tryckbar bok (förutsatt att du själv inte inlämnar tryckfärdiga filer – se då vår sida för att trycka en bok). Vi skapar boken efter de mått och riktlinjer som du angett och skickar sedan en provbok till dig (provbok ingår i alla våra paket). Vi använder vår stora erfarenhet av bokproduktion för att ta hand om just ditt manus och se till att du får en fantastisk service genom hela processen. Därefter har du möjlighet att korrigera eventuella felaktigheter och återkomma med en rättelselista till oss. Vi utför dina rättelser och sedan skickas boken till tryck!

Och… det är faktiskt allt! Precis så enkelt är det faktiskt att göra en bok hos oss på Nomen. Dessutom ingår en rad saker i alla våra paket, t.ex. så ingår följande i alla våra paket: provtryck, tryckta böcker (20 i Startpaketet 20, 100 i Startpaketet 100 som vi rekommenderar), ISBN, streckkod, hantering av pliktexemplar, insändande av böcker till BTJ, försäljning och distribution av din bok, uppläggning på vår Facebooksida samt e-butik liksom e-bok (PDF alt. Epub mot extra kostnad). Ja, allt det ingår faktiskt – saker du ofta får betala för hos konkurrerande tjänster – när du gör din egen bok genom oss.

Kontakta oss för att komma igång direkt!

 • Samarbetet har alltid varit toppenbra med vänligt och hjälpsamt bemötande! =) Jag har alltid fått svar på mina frågor…
  Läs mer…
  Maritha Moon Viio

Några fler argument för att välja oss

 • Vi är ett av Sveriges mest erfarna egenutgivningsföretag och vi har funnits ända sedan 1998 – vi vet hur man gör en bok!
 • Alla våra kunder är viktiga, oavsett om du trycker 1, 20 eller 2000 böcker så kommer du få professionell, högklassig, personlig och snabb service.
 • Maximal kvalitet till överkomliga priser har alltid varit vårt ledord. Vi sparar aldrig in på kvaliteten, så att du som kund ska få en bok du verkligen kan känna stolthet över.
 • Vi tar hand om distribution och lagerhållning. Du behöver alltså inte göra om ditt garage till ett boklager och spendera timmar på att förpacka och fakturera – vi tar hand om det åt dig!
 • Om du vill så ingår distribution i alla våra paket – vi ser till att din bok görs tillgänglig för allmänheten och säljs via alla större nätbutiker (förutsatt att du själv önskar detta).
 • Du får hjälp genom hela processen och vi finns här för att besvara eventuella frågor som du kan tänkas ha.

Detta är bara ett kort urval av argument för att välja Nomen som partner när du ska göra din egen bok. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

 • Jag har uppfattat förlaget som pålitligt och enkelt att ha att göra med. Utifrån mina tidigare erfarenheter rekommenderar jag…
  Läs mer…
  Björn von Heland